Дні європейської спадщини 2022

Дні європейської спадщини 2022

European heritage days, або Дні європейської спадщини, проходять кожного вересня по всій Європі. Це день, коли маловідомі закриті споруди відкривають свої двері для відвідувачів, щоби розповісти таємниці, приховані за їхніми фасадами.

Цьогоріч на заходах спікери говорили про “Втрачене, збережене, відновлене”. Тема як ніколи актуальна у сучасних воєнних реаліях. Нагадуємо собі ще раз наскільки важливо зберегти, пам’ятати та не втратити власну культуру та ідентичність!
Попри шквальний вітер та по-справжньому осінній дощ, Помічник Таємного аптекаря, краєзнавець, екскурсовод Анатолій Гурин зміг майстерно провести авторську екскурсію “Від “Божої опіки” до “Архангела”: втрачені аптечні перлини Львова”.
У рамках святкування Днів європейської спадщини у Львові, учасники безкоштовної екскурсії дізнались про долю старовинних аптек Львова, людей, що їх заснували й розвивали. Також гості довідались більше про аптеки, які вдалось зберегти та реставрувати, зокрема про нашу аптеку “Під угорською короною”, якій цьогоріч виповнюється 250 років!

Кожного року радіємо можливості поділитись з львів’янами та гостями міста частинкою їх історії, відкрити нові цікаві факти та ще раз закохати у наше місто!

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов'язкові поля позначені *